logo scholten awater
logo byod
logo cyod
cyod header foto
grijze balk cyod

AIVD raadt Choose Your Own Device aan bij organisaties

Uit onderzoek van de AIVD is gebleken dat organisaties beter kunnen kiezen voor ‘Choose Your Own Device’ in plaats van ‘Bring Your Own Device’. Scholten Awater heeft al jaren ervaring met dit concept en is hiervoor de ideale partner.

Den Haag - Smartphones en tablets winnen in hoog tempo terrein bij bedrijven. Mensen maken in toenemende mate privé gebruik van mobiele apparaten en willen die ook op de werkplek gebruiken. Het toelaten van het eigen apparaat van de medewerker voor zakelijk gebruik wordt ‘Bring Your Own Device’
genoemd. Dit concept komt uit de consumentenmarkt en geeft organisaties op beveiligingsniveau de nodige uitdagingen. Hoe kunnen organisaties dan toch op verantwoorde wijze smartphones en tablets invoeren?

Veiligheid data
Het Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging van de AIVD heeft onlangs onderzocht hoe informatie op smartphones en tablets veilig verwerkt kan worden. De AIVD concludeert dat de huidige generatie apparaten acceptabel beveiligd kan worden, zodat hierop gevoelige
informatie kan worden verwerkt. De AIVD ziet echter ontwikkelingen op het gebied van besturingssystemen en beveiligingsproducten voor smartphones en tablets waarmee op termijn een betere beveiliging haalbaar is, zonder in te leveren op gebruiksgemak en functionaliteit. Organisaties die gebruik willen maken van smartphones en tablets moeten een degelijke analyse maken van te beschermen belangen, dreigingen, maatregelen en risico’s. De beveiligingsrisico’s blijken vaak hoog en daarom adviseert de AIVD om te kiezen voor ‘Choose Your Own Device’. Bovengenoemde beveiligings- maatregelen verschillen vaak per product. Het is daarom aan te bevelen de gebruiker slechts te laten kiezen uit enkele apparaten: ‘Choose Your Own Device’ in plaats van ‘Bring Your Own Device’. Scholten Awater is bereid om bedrijven hier uitgebreid over te adviseren.

Bron: Bring your own device, choose your own device – AIVD/NBV

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u ons bellen op 024-3333 051 of mailen naar
advies@sa.nl
scheidingslijn
meer weten over cyod
advies
Advies over CYOD
Consumerization of IT
cyod gemeente hoorn
cyod bij SA
Mobile Device Manager
Denk na over CYOD