logo scholten awater
logo byod
logo cyod
cyod header foto
grijze balk cyod

Gemeente Hoorn voert Choose Your Own Device in

De gemeente Hoorn biedt haar werknemers graag een persoonsgebonden werkplek. Daarom mogen werknemers niet alleen hun eigen laptop meenemen, maar deze ook zelf uitkiezen. ’Bring your own device’ wordt zo ‘Choose your own device’ bij de gemeente Hoorn. Scholten Awater kwam voor dit project via een Europese aanbesteding als partner uit de bus omdat zij de juiste expertise in huis hebben. Frank Westerhuis, incident and problem manager van de gemeente Hoorn, vertelt over zijn succesvolle samenwerking met Scholten Awater.

“De gemeente Hoorn is met haar aanpak van choose your own redelijk uniek in Nederland. We hebben aan
Scholten Awater een betrouwbare partner die hier ervaring mee heeft. En daar zijn we blij om! Vooral de goede en heldere communicatie vanuit Scholten Awater, was erg prettig. De samenwerking verliep soepel. We overlegden veel en merkten steeds weer dat Scholten Awater goed luisterde naar onze wensen. Vervolgens deden zij steeds weer hun best om die te realiseren. Bovendien hielden ze ons goed op de hoogte; zo werden wij altijd tijdig geïnformeerd over de leverbaarheid van laptops.”

Proeftuin vol laptops
Wat deed Scholten Awater precies voor deze tevreden klant? Westerhuis: “Scholten Awater bedacht een proeftuin waar medewerkers alle soorten laptops en overige apparatuur
konden zien, voelen en uitproberen. Dat was een schot in de roos! Onze filosofie is dat de medewerkers het fijnst en meest productief werken op een device welke door henzelf is uitgezocht. Met deze aanpak werd aan onze wens voldaan. Medewerkers zelf vonden het bovendien geweldig.

Hoewel sommigen ook wat zenuwachtig werden van zoveel keuzevrijheid. Maar goede uitleg over de mogelijkheden stelde iedereen gerust.” Via mailings werden medewerkers uitgenodigd om in de proeftuin hun keuze te komen maken. Daarna verleende Scholten Awater ook hand-en-spandiensten bij de implementatie van de gekozen devices. “En ook dat ging geheel naar tevredenheid”, aldus Westerhuis.
Minder werk door Scholten Awater
“De hulp van Scholten Awater bij de implementatie, nam ons veel werk uit handen”, vervolgt Westerhuis. “Wij werken met een klein team en zonder hulp hadden we alle 600 pakketten zelf moeten samenstellen!

Scholten Awater hielp ons bij het uitpakken van de laptops, het inpakken in tassen en het registreren van de CMDB-gegevens met OEM-nummers. En ook in deze fase dachten ze met ons mee: op basis van de keuzes van onze medewerkers, bestelden zij alvast een bepaalde voorraad laptops.” Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u ons bellen op 024-3333 051 of mailen naar
advies@sa.nl

scheidingslijn
meer weten over cyod
advies
Advies over CYOD
Consumerization of IT
cyod bij SA
AIVD raadt CYOD aan
Mobile Device Manager
Denk na over CYOD